Az első gem workshop by Tamas 2011-06-17 06:23, kommentek

A tegnapi meetup lehet, hogy az utóbbi időszak legkevesebb tagot számláló ruby eseménye volt, de nagyon hasznos és jó hangulatú. Megtartottuk ugyanis az első GEM workshop-ot, ahol a legújabb gem-felfedezettek bemutatása mellett kicsit elgondokoztunk együtt az alkalmazási lehetőségeken is.

A tudásmegosztás eredményei, amik számodra is érdekesek lehetnek:

Tudtad, hogy a CanCan az egyik legjobban összerakott authorizációs megoldás? Balázs megmutatott nekünk pár trükköt is, például a load_and_authorize_resource megoldja egy Controller-en belül az elem szintű jogosultság kezelést is - egy igazi ruby magick metódus.

Tudtad, hogy a Foreman rengeteget tud neked segíteni az alkalmazásod processzeinek futtatásában? Mellesleg a Heroku is ezzel oldotta meg azt, hogy bármilyen komplex alkalmazást futtatni lehessen náluk. Érdemes vetni egy pillantást erre a rövid ismertetőre.

Tudtad, hogy a Guard megoldja neked az összes unalmas háttérfeladat kezelését? Lackac megmutatta, hogy ők mi mindenre használják a Guard-ot: le tudod vele cserélni az autotest-et, le tudod generáltatni a dokumentációkat, de talán a legérdekesebb a LiveReload kiegészítés, ami a böngésződben is újra tudja tölteni a szükséges nézeteket. A számos előre megírt guard segítségével tényleg a fejlesztésre tudsz koncentrálni.

Ezen kívül megtudtunk újabb infókat a májusban rendezett RailsConf-ról. Aki még nem nézett meg egyetlen előadást sem, kettőt azért ajánlunk:

Végezetül egy közérdekű infó: Kerültek fel szavazások a meetup oldalra! Nyomkodjátok ti is, hogy megtudjuk a véleményeteket a budapest.rb-vel kapcsolatban!