Januári videók és felhívás by LacKac 2010-02-03 02:36, kommentek

Múlt hét pénteken elkezdtem írni ezt a bejegyzést, de mikor már egy oldalon túl jártam, lefagyott a TextMate-em, és persze nem volt mentés. Valószínűleg a ProjectPlus plugin okozta, mert mióta felraktam gyakran történt ilyen, előtte pedig egyáltalán nem. Gondoltam leírom ezt is, hátha megment valakit, hogy hasonló dolog történjen vele.

Szóval készen vannak a januári előadások videói. A decemberivel még el vagyok mindig maradva, most viszont az élő rögzítés miatt gyorsan ment, valószínű megtartjuk ezt a workflowt. Egyetlen hibája a videóknak a hangminőség (tudom, nagy hiba). Néhol alig lehet érteni, hogy az előadó mit mond. Ez a kamera beépített mikrofonjának és a hozzá túl közeli projektor búgásának köszönhető. Megpróbáljuk legközelebb egy rendes mikrofonnal kiküszöbölni, ami el is vezet következő témánkhoz (videók a bejegyzés végén).

Támogasd a budapest.rb-t!

A meetup.com-os oldalunknak van egy féléves előfizetési díja, amit egy ideig saját pénzből, majd a budapest.rb egyenlegből finanszíroztunk. Tudom, vannak ingyenes megoldások is, viszont amiket néztünk, annál sokkal jobb volt a meetup.com. Nagy segítség, hogy egy csomó mindenen nem kell gondolkozni, csak úgy van, és működik. A féléves előfizetés kb. 14000 Ft és a következő fizetés most februárban esedékes.

Egy másik fontos beruházás egy jóminőségű USB-s mikrofon beszerzése lenne. Körülnéztem, és nagyon sok helyen jókat írnak és ajánlják a Blue Snowball mikrofonját. Sok ismert podcaster használja, és arra, amire nekünk kellene, úgy tűnik tökéletesen megfelel, és kiváló minőséget produkál. Ennek ára kb. 26000 Ft lenne.

Eddig az ilyen és ehhez hasonló kiadások fedezésére mindig szponzort kerestünk, de hála a Colabs-nek, most nincsenek rendszeres nagyobb kiadásaink, és így nem igazán éri meg a befektetett energiát és időt, az ezzel való vesződés és papírmunka. Emiatt arra gondoltunk, hogy Titeket, budapest.rb tagokat kérünk meg a közös ügy támogatására. Ehhez bárki hozzájárulhat, az alábbi pledgie gomb segítségével. Úgy számoltunk, hogyha minden aktív tag bead 2500-3000 Ft-ot (~10€), akkor a fent említett két cél könnyen teljesül. Ha esetleg kicsit kevesebb jönne össze, akkor a szervezőkkel megpróbáljuk kipótolni, de ha sokkal kevesebb, akkor valószínű a mikrofon marad ki, és így nem sokat fog javulni a felvételek minősége.

De mi optimisták vagyunk, és azt reméljük, hogy nem csak a tervezett összeg, hanem akár még több is összejön. Ebben az esetben, a fennmaradó összeget a könyvtárunk további bővítésére és a meetup későbbi kiadásaira fogjuk hasznosítani. Előre is köszönjük a közös ügy támogatását!

Megjegyzés: a pledgie-vel nem sikerült forint alapú kampányt indítani, így helyette az eurót választottam. Figyeljetek erre, amikor az összeget beírjátok. Javasolt összeg: 10€.

Kattints ide, hogy támogatsd a budapest.rb ruby meetupot a www.pledgie.com oldalon keresztül!

Januári videók

Annak ellenére, hogy mindegyik előadás egy videóból lett kivágva, és ugyanazokkal a beállításokkal kódoltam, a két villámelőadást a Viddler nem volt hajlandó elfogadni, mindig valami hibát írt ki. Emiatt csak a nagyelőadás nézhető online, a másik kettő az Vészi Gábornak köszönhetően letölthető. Neki és az EzIT-nek köszönhetjük a kamerát és a felvételt is.